top of page

Gezellig tafelen in het nieuwe koffiehuis Esmola in HALLE

Bijgewerkt op: 28 jul. 2018

Tegenover het zuidportaal van de St Martinusbasiliek vlak naast het oud Jezuietencollege ligt de voormalige hotellerie ‘la Cloche’ (1636), later ‘La Couronne Impériale’. Deze naam verwijst naar de toenmalige eigenaars, de graven van Tour en Taxis. Dit pand is de voorbije jaren gerestaureerd in samenwerking met Monument en Erfgoed en heet nu ‘Koffiehuis Esmola’.


Foto © Elsie De Greef / Mooi gerestaureerd pand onder de toren van de Basiliek

Na 380 jaar worden er in ‘La Cloche’ opnieuw gasten ontvangen. Een eeuwenoud pand onder de toren van de Basiliek waar je samen met vrienden & familie kan komen genieten van simpel en lekker tafelen. In de jaren ’60 kreeg Karel Van Meulder de liefde voor het koffiebranden te pakken en verkocht zijn producten onder de naam ‘Esmola’. Het oude logo werd van onder het stof gehaald en diende als basis voor de huisstijl.


Van Meulder Rita en Stefanie Rassaerts, moeder en dochter, baten nu samen het koffiehuis uit: “In Esmola werken we met hoeve- en streekproducten die we verwerken tot eenvoudige gerechten. Onze producten komen rechtstreeks van bij de producent zodat we versheid en kwaliteit kunnen garanderen. Hierdoor bieden wij een beperkte vaste kaart aan, maandelijks aangevuld met suggesties.”


Het adres: Kardinaal Cardijnstraat 6, 1500 HalleArtikel verschenen op Editiepajot.com op 4 november 2019.

© Elsie De Greef

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page